Στέφανος Δράκος: “Να στηρίξουμε και να συγχαρούμε τους νησιώτες”

#World #Humanitarian #Day

Ο Στ. Δράκος, για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΤΕΛΙΚΗΣήμερα, Τετάρτη 19 Αυγούστου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού (World Humanitarian Day). Η καθιέρωση του συγκεκριμένου εορτασμού αφορά στην αποτίμηση φόρου τιμής σε όλους όσοι συμμετέχουν σε ανθρωπιστικές αποστολές.

Σήμερα, που τα νησιά της Δωδεκανήσου, δέχονται σε καθημερινή βάση εκατοντάδες μεταναστών που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, οι νησιώτες στέκονται στο πλευρό τους, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουν και παρότι απουσιάζει η άσκηση ουσιαστικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών που «βουλιάζουν» τα νησιά.

Σήμερα ίσως λίγο περισσότερο από τις υπόλοιπες μέρες, θα πρέπει να συγχαρούμε και να στηρίξουμε τους νησιώτες στην Κω, στην Κάλυμνο, στη Λέρο, στην Τήλο, στη Σύμη, που στέκονται αρωγοί, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια στους μετανάστες που κατακλύζουν τα νησιά, προκαλώντας – σε αρκετές περιπτώσεις – ακόμη και «κοινωνική ασφυξία».

Αποτίμηση φόρου τιμής σε μικρότερο ίσως βαθμό σε όλους όσοι συνδράμουν το συνάνθρωπο και σε μεγαλύτερο σε εκείνους που συμμετάσχουν σε ανθρωπιστικές αποστολές και θυσιάζουν τη ζωή τους κατά τη διάρκειά τους.

*Στις 19 Αυγούστου 2003, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ και 21 συνάδελφοί του, έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης στο Αρχηγείο του ΟΗΕ στη Βαγδάτη.


Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241026589

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος