Στέφανος Δράκος: “Οι νησιώτες θα είμαστε απέναντι σε όποιον επιχειρήσει την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ – Η νησιωτικότητα είναι όρος εθνικής σημασίας”

Ρόδος, 31 Μαρτίου 2015

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Κύριε Περιφερειάρχα και Αντιπεριφερειάρχες,

Αγαπητοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι,

Πρόεδρε της ΠΕΔ και μέλη της,

          Συγχαίρω και στηρίζω την πρωτοβουλία σας, που αφορά στην έκτακτη και κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, με θέμα την προστασία του ειδικού καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου. Εκτιμώ ότι θα πρέπει να γίνει οριστικά αντιληπτό σε όλους, ότι τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, δεν αποτελούν «είδος πολυτελείας», ώστε να επιδιώκεται στην «πλάτη» τους, η αύξηση των κρατικών εσόδων. Το Αιγαίο είναι σύνορο εθνικής κυριαρχίας και οι Δωδεκανήσιοι είναι φύλακες του Αιγαίου.ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ222

          Η κυβέρνηση, φέρεται να αγνοεί τη σημασία του Αιγαίου, καθώς και το μέγεθος της ανασφάλειας και της απομόνωσης, που βιώνουν οι Δωδεκανήσιοι. Νησιώτες χωρίς ιατρούς, συγκοινωνία, αλλά και με προβλήματα που αφορούν ακόμη και στην τροφοδότησή τους με είδη πρώτης ανάγκης. Η κυβέρνηση φέρεται να επιχειρεί να καλλιεργήσει τάσεις διαίρεσης ακόμη και εντός του νησιωτικού συμπλέγματος, ενώ εύκολα μπορεί κάποιος να κατανοήσει ότι επιχειρεί να βάλει στη ζυγαριά κριτήρια πληθυσμιακά ή κομματικά, έναντι της νησιωτικότητας, έναντι της απομόνωσης, της ιδιομορφίας και του ιδιαίτερου περιβάλλοντος. Αγνοεί τις συνθήκες, στις οποίες καλούνται να διαβιούν οι νησιώτες, δώδεκα μήνες το χρόνο.

          Αντί να επιχειρείται η διαίρεση του νησιωτικού χώρου, η εν μέρει κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ή η εξ ολοκλήρου αναίρεσή τους, θα έπρεπε να σχεδιάζονται, να δημιουργούνται κίνητρα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και στο τελευταίο νησί του Αιγαίου, στο μικρότερο ή στο πλέον απομονωμένο. Η νησιωτικότητα είναι όρος εθνικής σημασίας και οι νησιώτες θα πρέπει να στηρίζονται, να προφυλάσσονται, να προστατεύονται. Φυλλάτουν θερμοπύλες.

          Η θέση μου για την πιθανή ή επιδιωκόμενη κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ που ισχύει στο Αιγαίο είναι ήδη εκπεφρασμένη. Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, επί 2,5 χρόνια, έδιναν καθημερινό και διαρκή αγώνα, για τη διατήρηση των κεκτημένων της Ελλάδας και της Δωδεκανήσου, και τα είχαν καταφέρει. Δεν επέτρεψαν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Όποιος το επιχειρήσει είναι βέβαιο ότι θα βρει απέναντί του το σύνολο των νησιωτών.

Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος,

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241776579 / 6986567087

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος