Στέφανος Δράκος: Προκαλούν τους ανθρώπους της Κω

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


Κως, 10 Φεβρουαρίου 2017

Στέφανος Δράκος: Προκαλούν τους ανθρώπους της Κω

«Η επικίνδυνη κυβέρνηση της προχειρότητας, της επιπολαιότητας και του αυταρχισμού, αποφάσισε τη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης στη νήσο Κω.

Χωρίς να μπει στον κόπο να συνομιλήσει με τον οποιοδήποτε, χωρίς να αναλογιστεί τις συνέπειες στον τουρισμό και στην κοινωνία, χωρίς να σχεδιάσει με διαφάνεια ακόμη και αυτή την παράλογη ενέργειά της, θέτει εκ νέου σε αδιέξοδο τους κατοίκους της Κω και σε νέο κίνδυνο την τουριστική εικόνα του νησιού. Λειτουργεί με το συνήθη επικίνδυνο τρόπο για τα Δωδεκάνησα, τους πολίτες και τον τουρισμό.

Η κυβέρνηση των αδιεξόδων και της απελπισίας, προχώρησε σε διακήρυξη διαδικασίας με διαπραγμάτευση, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την επιλογή αναδόχου κατασκευής  του έργου «Κατασκευή Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης στη νήσο Κω».

Στη διακήρυξη, επισημαίνει πως η δημοπρασία θα διενεργηθεί στις 14 Φεβρουαρίου 2017 με προϋπολογισμό δημοπράτησης 3.629.032,26  ευρώ και τόπο εκτέλεσης το Πρώην Στρατόπεδο “Καπετάν Λαζαρή” στην περιοχή Πυλί Κω. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου δε, ορίζεται σε σαράντα (40) ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Αποφασίζει δηλαδή, με διαδικασίες express, τη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης στην Κω, σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Προκαλούν τους πολίτες, τους φορείς, τους ανθρώπους του τουρισμού. Προκαλούν τους πάντες και παραβιάζουν τα πάντα.

Η Ν.Δ. και ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού. Προτείνουμε:

  • Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.
  • Επιτάχυνση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών.
  • Φύλαξη των εθνικών συνόρων.
  • Καταγραφή και έλεγχο όλων των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά».

Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.net – FB: Στέφανος Δράκος