Στέφανος Δράκος στη “ΓΝΩΜΗ”: Να γίνουμε διαμορφωτές των εξελίξεων για μια καλύτερη Ρόδο!

«Να σταματήσουμε να αποτελούμε παρατηρητές των εξελίξεων και να γίνουμε διαμορφωτές  τους για μια καλύτερη Ρόδο» αναφέρει σε συνέντευξη του στη Γνώμη ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Παράταξη «Ροδίων Όραμα», Στέφανος Δράκος και δηλώνει ότι αν τον επιλέξει ο ροδιακός λαός, είναι έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την υλοποίηση του Οράματος των Ροδίων.

Ο Στέφανος Δράκος

Μιλά για τον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου Στράτο Καρίκη. Τον χαρακτηρίζει έντιμο, ειλικρινή ενώ διαθέτει όραμα και σχέδιο για τη Ρόδο. Και το κυριότερο, δεν περικυκλώνεται από «παράγοντες»…

Οι Ροδίτες λέει ο κ. Δράκος ζητούν τα αυτονόητα: καθαριότητα, αποχέτευση, φωτισμός και καλούς δρόμους. Για τους τοπικούς άρχοντες ζητά να πορεύονται στο φως της ημέρας… Αναφέρεται στη «διάσπαση» του χώρου της Νέας Δημοκρατίας στο δήμο Ρόδου και «περιγράφει» ανθρώπους που επενδύουν στη διάσπαση και τον διχασμό που θα αποκαλυφθούν τηνκατάλληλη στιγμή.

 

Υποψήφιος σύμβουλος με τον Στράτο Καρίκη. Τι σας οδηγεί σε αυτήν την «κάθοδο»;

«Η αγάπη μου για τον τόπο, η θέλησή μου να προσφέρω στα κοινά, η επιδίωξή μου να σταματήσουμε να αποτελούμε παρατηρητές των εξελίξεων, αλλά να γίνουμε διαμορφωτές αυτών, για μία καλύτερη Ρόδο. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που με οδήγησαν να λάβω την απόφαση συμμετοχής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Επιθυμώ, εάν και εφόσον με τιμήσει ο λαός, να προσφέρω, να εργαστώ σκληρά για την ανάπτυξη της Ρόδου και την υλοποίηση του Οράματος των Ροδίων».

Γιατί τον Στράτο Καρίκη και όχι έναν άλλο…;

«Ο επικεφαλής της παράταξής μας «Ροδίων Όραμα» Στράτος Καρίκης, είναι ένας άνθρωπος ειλικρινής, έντιμος και πάνω απ’ όλα ελεύθερος. Χωρίς θα θέλω να παρεξηγηθώ, ούτε και να αφήσω κάποιο υπονοούμενο, ο Στράτος Καρίκης είναι ένας άνθρωπος που πορεύεται έχοντας στο πλευρό του, τους πολίτες της Ρόδου, τους ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτόν. Δεν περικυκλώνεται από «παράγοντες». Είναι κατηρτισμένος, γνώστης των προβλημάτων του νησιού, διαθέτει Όραμα και σχέδιο».

Τι ζητούν σήμερα οι Ροδίτες από τη νέα δημοτική αρχή;

«Νομίζω κ. Βενιανάκη, ότι οι πολίτες ζητούν – αιτούνται τα αυτονόητα. Το νησί τους να είναι καθαρό, να έχουν νερό και ρεύμα. Να λειτουργεί σύστημα αποχέτευσης, να λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως είναι ο φωτισμός των περιοχών. Το οδικό δίκτυο του νησιού να μην παρομοιάζετε με βομβαρδισμένο τοπίο και αυτοί που θα αναλάβουν να διοικήσουν τον τόπο, να έχουν Όραμα, υλοποιήσιμο πρόγραμμα και θέληση. Να είναι ειλικρινείς, έντιμοι, να πορεύονται στο φως της ημέρας».

Αν η παράταξη σας κερδίσει τον δήμο ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της;

«Εάν κληθούμε να υπηρετήσουμε το λαό της Ρόδου, διότι περί αυτού πρόκειται, οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του. Να ξεκινήσουμε από την πρώτη ημέρα την προσπάθεια για την βελτίωση της εικόνας της Ρόδου και την ανάπτυξη του νησιού και των κατοίκων του. Είναι χρέος μας, και θα το πράξουμε, να ακούσουμε και να επιλύσουμε ένα προς ένα τα προβλήματα των πολιτών, μερικά από τα οποία ήδη σας περιέγραψα».

Η Νέα Δημοκρατία είναι διχασμένη ακόμη μια φορά στα δημοτικά της Ρόδου. Γιατί;

«Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι δεν έχει δώσει σε κανέναν υποψήφιο το “χρίσμα” για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Έχει κρίνει ότι ο λαός είναι αυτός που θα πρέπει να αποφασίσει ποιοι θα τον εκπροσωπήσουν, πέρα από κόμματα και “χρωματικά επιτελεία”. Ωστόσο, έχετε δίκαιο ότι δύο εκ των υποψηφίων δημάρχων προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει κατά κάποιον τρόπο “διχασμός”. Αυτό δεν πιστεύω ότι οφείλεται στον επικεφαλής της παράταξής μας Στράτο Καρίκη, ο οποίος είναι γνωστό ότι σεβόμενος τη συνεργασία που είχε με τον πρώην δήμαρχο, είχε ζητήσει τη στήριξή του πριν αποφασίσει την κάθοδό του.

Δυστυχώς, οφείλεται σε ορισμένους άλλους ανθρώπους που απ’ ότι φαίνεται επενδύουν στη διάσπαση, το διχασμό και τη διχόνοια. Αυτό όμως, είναι κάτι για το οποίο δεν θα ήθελα να αναφερθώ περαιτέρω τη δεδομένη χρονική περίοδο, αφού κάποιοι ίσως υποστηρίξουν ότι τα όσα περιγράφω αποτελούν επικοινωνιακά τρικ. Όλα θα αποκαλυφθούν όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή και μετά την κρίση του Ροδιακού λαού, στον οποίο και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη».

Τι θα θέλατε να πείτε στους Ρόδιους ψηφοφόρους λίγες εβδομάδες πριν από την κάλπη;

«Ότι έχω ανάγκη την έμπρακτη στήριξή τους, ότι θα σταθώ δίπλα τους ανά πάσα στιγμή και λεπτό, ότι δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια, αλλά τα έργα και ότι έχω τυφλή εμπιστοσύνη στην κρίση τους. Επίσης, θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη που μου δείχνουν ήδη και να λάβω απέναντί τους δέσμευση, ότι για μένα η επιλογή τους θα είναι τιμή, την οποία θα ξεπληρώνω σε καθημερινή βάση, μέσα από την εργασία μου για την ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού και κατοίκων του».