Στέφανος Δράκος: Τι … προσέφερε η συγκυβέρνηση στα νησιά (!)

Δωδεκάνησα, 15 Μαΐου 2016

Στέφανος Δράκος: Οι κυβερνώντες «αφανίζουν» τα Δωδεκάνησα

Τι … προσέφερε η συγκυβέρνηση στα νησιά (!)

Σε θανάσιμο ναυάγιο, χωρίς σωσίβιο, οδηγεί τους Δωδεκανήσιους, τους νησιώτες, τους Έλληνες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπό έναν πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εδώ από τη Ρόδο, την πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, υποσχόταν για την … ελπίδα που έρχεται (!) Με κλειστά μάτια, στα τυφλά και ξεδιάντροπα, εμπαίζει τον Ελληνικό λαό, καταδικάζει τις Δωδεκανήσιες και τους Δωδεκανήσιους και προκαλεί πολικές θερμοκρασίες ακινησίας στην αγορά.

«Τα Δωδεκάνησα μπορούν να δώσουν πολλά στην πατρίδα, αν η πατρίδα αποφασίσει να δώσει όσα πρέπει στα Δωδεκάνησα. Γι’ αυτό, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι από τις 26 Ιανουαρίου, θα κλείσει κάθε συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στις νησιώτικες περιοχές». Αυτά είχε πει – μεταξύ πολλών ακόμη – ο κος Αλέξης Τσίπρας, εδώ από τη Ρόδο, εδώ στα Δωδεκάνησα, στην αίθουσα του Ροδινιού και πριν αλέκτωρ λαλήσει ο ίδιος αποφάσισε την κατάργησή τους (!) Όμως, αυτό δεν ήταν, δεν είναι και δε θα είναι, το μόνο μέτρο που λαμβάνει ο πρωθυπουργός σε βάρος της ακριτικής Δωδεκανήσου. Έναντι αυτού του κύματος αδικίας, υποτίμησης, καταδίκης των νησιωτών, οφείλουμε το σύνολο των αιρετών και μη, να είμαστε ενωμένοι. Ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών γραμμών, οφείλουμε να στηρίξουμε, να προασπιστούμε τα Δωδεκάνησα, τα νησιά μας.

Δωδεκανήσιες και Δωδεκανήσιοι απανταχού της γης, ο κος Τσίπρας, ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκαν οι Έλληνες:

  • Καταργεί τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης που ακολουθεί της κατάργησής τους στη Ρόδο. Παράλληλα, αποφασίζει επιπλέον αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%.
  • Καταργεί την έκπτωση του 50% που ισχύει στα Δωδεκάνησα και αφορά στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά, βάζοντας λουκέτο στην τοπική παραγωγή.
  • Αποφασίζει την επιβολή φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία άνω των δύο (2) αστέρων και ενοικιαζόμενων δωματίων, ισοπεδώνοντας το τουριστικό προϊόν.
  • Καταργεί την εξαίρεση τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων από την καταβολή ΕΝΦΙΑ.
  • Επιβάλλει στην εστίαση υψηλό συντελεστή ΦΠΑ.
  • Καταδικάζει ακριτικά νησιά, όπως την Κάρπαθο, σε δυσβάσταχτη μείωση των επιδοτούμενων αεροπορικών συνδέσεων.
  • Αυξάνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, επιβαρύνοντας την ήδη αυξημένη τιμή στην ακριτική Ελλάδα.
  • Πλήττει ανεπανόρθωτα νησιά εξαιτίας της διαχείρισης στο μεταναστευτικό με επίκεντρο την Κω και τη Λέρο και
  • Καταδικάζει σε ερήμωση νησιά, όπως την Κάλυμνο και την Κάρπαθο.

Τα παραπάνω δε, αποφασίζονται και υλοποιούνται, χωρίς να λαμβάνεται καμία μέριμνα για τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στις νησιώτικες περιοχές και την ανάπτυξή τους. Καταδικάζουν τους νησιώτες και τις νησιώτισσες, καταδικάζουν κάθε πιθανό ενδεχόμενο ευημερίας, σφυροκοπούν τους πολίτες και βυθίζουν αριθμούς και ανθρώπους στον πάτο της θάλασσας.

Είστε επικίνδυνοι για τη χώρα. Πρέπει να φύγετε.

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


 

 Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.sdrakos.net

FB: Στέφανος Δράκος