Στέφανος Δράκος: Τρανό παράδειγμα οι «γίγαντες» του Γ.Σ. Δωδεκάνησος

Στέφανος Δράκος:

Τρανό παράδειγμα οι «γίγαντες» του Γ.Σ. Δωδεκάνησος

Σήμερα, 3 Δεκεμβρίου, τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία έχει καθιερωθεί από το 1992, με σχετική απόφαση του ΟΗΕ. Η ημερομηνία αυτή, συνδέεται με την υιοθέτηση ενός προγράμματος δράσης για τα ΑμΕΑ και με την υπογραφή Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματά τους. Σύμβαση, η οποία κυρώθηκε από την Ελλάδα το 2012.

Σήμερα, οφείλουμε όλοι μας, να κατανοήσουμε ότι μας δίδεται μία ακόμη ευκαιρία, ώστε να επιδιώξουμε επί τοις πράγμασι την προάσπιση των δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους. Αυτό πρέπει να το πράττουμε καθημερινά. Σε κάθε ευκαιρία.

ΑΦΙΣΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑTOMΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣΗ Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θυμίζει – σε όσους δυστυχώς ξεχνούν – ότι 1 δις άνθρωποι πάσχουν από κάποια μορφής αναπηρία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή, στην εργασία, στην κοινωνία. Τρανό παράδειγμα, οι αθλητές του Γ.Σ. Δωδεκάνησος, οι «γίγαντες» των νησιών, που με επικεφαλής – πρόεδρο τον Κάλλιστο Διακογεωργίου, αποδεικνύουν ότι «Η ζωή προχωράει» και τους αναδεικνύει νικητές!

Στον πρόεδρο και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Σ. Δωδεκάνησος, καθώς και στους πρωταγωνιστές – αθλητές, αξίζουν συγχαρητήρια για δεκάδες λόγους, αλλά σήμερα θα επικεντρωθώ μόνο σε δύο. Πρώτον, διότι με αφορμή το σημερινό εορτασμό διοργάνωσαν μία εξαίσια επίδειξη μπάσκετ με αμαξίδιο, μεταλαμπαδεύοντας αξιέπαινα μηνύματα και δεύτερον, διότι συνεχίζουν την αήττητη πορεία τους, αποδεικνύοντας ότι η εσωτερική δύναμη, η δύναμη της ψυχής, ξεπερνά όλα τα εμπόδια…

Αγωνιστές της ζωής, παραδείγματα προς μίμηση.

 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ


 

 

Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241026589

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος