Στέφανος Δράκος: «Χρόνια πολλά στις γυναίκες, την πηγή της ζωής…»

 «Τι είναι καλύτερο από τη σοφία;», είχε διερωτηθεί ο Άγγλος συγγραφέας και ποιητής Geoffrey Chaucer και είχε απαντήσει: «Η γυναίκα». «Και τι είναι καλύτερο από μια καλή γυναίκα; Τίποτα». Στη γυναίκα λοιπόν, που γιορτάζει σήμερα 8 Μαρτίου, διεκδικώντας την ισότητα, την ελευθερία, μία καλύτερη ζωή.

 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣΗ γυναίκα είναι η αρχή και το τέλος. Μέσα από τη γυναίκα γεννάται η αλλαγή και η ελπίδα, διαμορφώνεται το αύριο. Η ισότητα των γυναικών και η προάσπιση επίτευξης αυτής της ισότητας, πρέπει να αποτελεί κινητήριος δύναμη όλων. Μέσα από την ισότητα της γυναίκας, ενδυναμώνεται και ο θεσμός της Δημοκρατίας.

Σήμερα η γυναίκα, σύζυγος, μάνα, νοικοκυρά, επαγγελματίας, εξακολουθεί – βάσει επίσημων στοιχείων – να αντιμετωπίζει περισσότερες δυσκολίες στην καθημερινότητά της, σε σχέση με κάποιον άνδρα. Υπάρχουν φορές που αδυνατεί να βρει εργασία ή πέφτει θύμα εκμετάλλευσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις – ακόμη και εδώ στα Δωδεκάνησα – έρχεται αντιμέτωπη με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ άλλες αδυνατεί να προασπίσει τον εαυτό της, έναντι ψυχολογικών, σωματικών και επαγγελματικών πιέσεων.ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 2

 Στις 8 Μαρτίου 1857, οι γυναίκες αγωνίστηκαν για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το 1909, για πρώτη φορά, η ημέρα αυτή εορτάστηκε ως ημέρα της γυναίκας και το 1975, υπό τον ΟΗΕ, η 8η Μαρτίου, καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μία ημέρα, που οφείλουμε να τιμούμε όλοι και ιδίως οι άνδρες, διότι χωρίς εκείνες δεν θα υπήρχαμε.

 Χρόνια πολλά στις γυναίκες, στις μητέρες, στις συζύγους, στις κόρες, στις νοικοκυρές, στις εργαζόμενες. Χρόνια πολλά στα ανθρώπινα όντα που αποτελούν, την πηγή της ζωής…».

Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος,

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241776579 / 6986567087

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος