Στην Κρεμαστή για την επέτειο του “ΟΧΙ” ο Στέφανος Δράκος

Στην Κρεμαστή βρέθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015, για τον εορτασμό της επετείου του “ΟΧΙ”, ο Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ πολιτευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Στέφανος Δράκος. Ο κ. Δράκος, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων και επανέλαβε τη γραπτή δήλωση που εξέδωσε για το σημερινό εορτασμό:

“«Alors, c’est la guerre», είπε η Ελλάδα τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, στους Ιταλούς που επιχειρούσαν την ελεύθερη διέλευσή τους από τη χώρα μας. Δύο ώρες μετά ξέσπασε πόλεμος, με τους Έλληνες να βροντοφωνάζουν «ΟΧΙ». «ΟΧΙ» στην  υποδούλωση, «ΝΑΙ» στη θυσία.

Ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, καταθέτει στεφάνι στην Κρεμαστή

Ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, καταθέτει στεφάνι στην Κρεμαστή

Σήμερα, 75 χρόνια μετά, η Ελλάδα γιορτάζει και τιμά το έπος του ’40. Αποδίδει φόρο τιμής σε όλους εκείνους του επώνυμους και ανώνυμους ήρωες, που δε δίστασαν μπροστά στον αγώνα, που ύψωσαν το ανάστημά τους και αγωνίστηκαν μέχρι θανάτου.

Σήμερα, που η Ελλάδα αγωνίζεται για να κρατηθεί όρθια, να ξεπεράσει την οικονομική ασφυξία που την οδηγεί σε κοινωνική εξαθλίωση, αποδίδοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές του ’40, αναγνωρίζει και αναγεννά την ιστορία της, αναβιώνει τον ηρωισμό της. Έναν ηρωισμό που όλοι οι Έλληνες έχουμε μέσα μας. Είναι αυτός, που μας κάνει να αγωνιζόμαστε καθημερινά έναντι μίας αντίξοης καθημερινότητας, στεκόμενοι όρθιοι.

Το τελεσίγραφο που επιδόθηκε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού, δεν έγινε αποδεκτό. Η Ελλάδα, οι Έλληνες, αγωνιστές και ήρωες, προτίμησαν τη θυσία. Ελλάς, ηρώων χώρα”.

Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

* Ευχαριστούμε το rodosinfonews.com και τον Νίκο Απόκοτο, για το φωτογραφικό υλικό.