Στις πληγείσες περιοχές με το κλιμάκιο της ΝΔ ο Δρ Στέφανος Δράκος

Δωδεκάνησα, 22 Ιουνίου 2016

Στις πληγείσες περιοχές με το κλιμάκιο της ΝΔ ο Δρ Στέφανος Δράκος

Στις πληγείσες περιοχές της Νότιας Ρόδου, βρέθηκε ξανά σήμερα το πρωί, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ Στέφανος Δράκος, μαζί με το κλιμάκιο της ΝΔ υπό τον Γιώργο Κασσαπίδη, βουλευτή Κοζάνης και τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, βουλευτή Σερρών και τομεάρχη Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων της ΝΔ. Ο κ. Δράκος, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία των εκπροσώπων του κλιμακίου της ΝΔ, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τη Ρόδο.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης που διενεργήθηκε στην Απολακκιά, αμέσως μετά την επιτόπια αυτοψία στην πληγείσα περιοχή, επισημάνθηκε, η ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του αρδευτικού δικτύου, που έχει καταστραφεί, καθώς και η αναγκαιότητα επείγουσας καταβολής των αποζημιώσεων στους αγρότες που έχουν πληγεί. Η πυρκαγιά που μαινόταν στη Ρόδο για περίπου ένα 24ωρο, εκτιμάται – σύμφωνα και με τον δήμαρχο Ρόδου – πως έκαψε 8.500 στρέμματα αγροτικής έκτασης, πλήττοντας τη δραστηριότητα  περί των 400 αγροτών (!)

Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αφού πραγματοποίησε αυτοψία στην πληγείσα περιοχή και άκουσε προσεκτικά τα όσα ανέπτυξαν οι ιθύνοντες, εξήγησε πως θα μεριμνήσει άμεσα, ώστε να πιέσει – κατά το δυνατό – την κυβέρνηση, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, να αποζημιωθούν οι πληγέντες, αλλά και να υιοθετηθούν φοροαπαλλαγές για τους αγρότες που έχασαν τις περιουσίες τους, όπως είναι π.χ. το πάγωμα των δανείων τους.

«Η ζημιά που έχει προκληθεί στο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής είναι μεγάλη και σοβαρή. Ωστόσο, κανείς δε γνωρίζει πλήρως ποιο είναι το μέγεθος της καταστροφής. Θα πρέπει λοιπόν, άμεσα, να υπάρξει – κατά το δυνατό – συνολική αποτίμηση της εικόνας της ζημιάς που έχει προκληθεί στο αρδευτικό δίκτυο, αφού αυτή πρέπει να είναι μετρήσιμη. Πρέπει δηλαδή, να αποτυπωθεί σε χάρτη το αρδευτικό δίκτυο της Ρόδου και να επικαιροποιείται, ώστε σε ανάλογες περιπτώσεις να υπάρχει συνολική εικόνα της ζημιάς που έχει προκύψει», επισήμανε, κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Στέφανος Δράκος, καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση, που αφορά στο αρδευτικό δίκτυο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΡ, φέρονται να έχουν ήδη προχωρήσει σε μία αποτίμηση του κόστους που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση του δικτύου.

Της σύσκεψης, ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο.

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

 


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.sdrakos.net

FB: Στέφανος Δράκος