ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΡΟΔΟΥ: Με υπευθυνότητα & υπερηφάνεια τιμούμε το σημερινό διττό εορτασμό

Αρχάγγελος, 25 Μαρτίου 2018

Αρ. Πρωτ.: 25

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε Δωδεκανήσου

ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΡΟΔΟΥ Ο ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

«Με υπευθυνότητα & υπερηφάνεια τιμούμε το σημερινό διττό εορτασμό»

Στον Ιερό Ναό Ταξιάρχου Μιχαήλ στον Αρχάγγελο Ρόδου παρακολούθησε σήμερα το πρωί τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος. Στη συνέχεια παρέστη στην παρέλαση που τελέσθηκε επί τη επετείω της εθνικής εορτής της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Κατά την παραμονή του στον Αρχάγγελο Ρόδου και με αφορμή τη διττή εορτή του Ευαγγελισμού και της Ελληνικής Επαναστάσεως, προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και υπερηφάνεια, τιμούμε το σημερινό διττό εορτασμό. Τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας και την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Τιμούμε τη μνήμη εκείνων των Ελλήνων, που με γενναιότητα, ομοψυχία, και αδιάκοπο αγώνα, κατάφεραν να επιτύχουν τη ζωντανή διατήρηση του Ελληνισμού και την ανεξαρτησία των Ελλήνων, έπειτα από τετρακόσια (400) χρόνια τουρκικής σκλαβιάς.

Η αναγγελία της χαρμόσυνης είδησης της επικείμενης γεννήσεως Του Θεανθρώπου από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ στην Υπεραγία Θεοτόκο, αποτέλεσε και αποτελεί οδηγό ακλόνητης πίστεως και ανεξάντλητης προστασίας των Ελλήνων.

Η θεομητορική αυτή εορτή, που τιμάται μέσα σε περίοδο πένθους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αλλά και σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη σήμερα περίοδο για την Ελλάδα, αποτέλεσε και αποτελεί το ιερό δώρο του Θεού προς τις απανταχού Ελληνίδες και Έλληνες. Γεννά αναρίθμητα διδάγματα, όπως την ευλογία των ουρανών στον άνθρωπο και την αήττητη δύναμη ενός λαού που μετασχηματίζεται σε σώμα αδιαίρετο. 

Η θεομητορική αυτή εορτή, τιμάτε την ίδια εκείνη ημερομηνία ορισμού ως ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως “ως ευαγγελιζομένη την πολιτικήν λύτρωσιν του ελληνικού έθνους”, όπως είχε αναφέρει ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρος Υψηλάντης.

Η ευλογία, η πίστη και η ένωσή μας, ας αποτελούν τις ισχυρότερες δυνάμεις μας. Ας αποτελούν την κιβωτό της πολιτικής και οικονομικής μας σωτηρίας, της ελευθερίας μας.

Χρόνια πολλά και ελεύθερα».

Δρ. Στέφανος Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου