Στ. Δράκος: Ενάντια στον καρκίνο, κοινωνικό κράτος με ακλόνητα θεμέλια

    Δωδεκάνησα, 4 Φεβρουαρίου 2016

Στέφανος Δράκος:

Ενάντια στον καρκίνο, κοινωνικό κράτος με ακλόνητα θεμέλια

Στην αδήριτη ανάγκη εξάλειψης των λιστών αναμονής, στην άμεση εξυπηρέτηση ασθενών σε ότι αφορά στην εξεύρεση φαρμάκων, στη σπουδαιότητα δημιουργίας ξενώνων φιλοξενίας, καθώς και στην επιτακτικότητα χάραξης συγκροτημένης πολιτικής, αναφέρθηκε ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Δρ Στέφανος Δράκος, με αφορμή την καθιέρωση της 4ης Φεβρουαρίου, ως Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου. Ο κ. Στέφανος Δράκος, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας, που πάσχουν από καρκίνο, ενώ εξήγησε ότι, η ανάγκη στήριξης των καρκινοπαθών και η διαμόρφωση ενός κοινωνικού κράτους, είναι επιτακτικότερη από ποτέ.

«Το σύνολο των πολιτών, οφείλουμε να συνδράμουμε το μέγιστο δυνατό, στην αντιμετώπιση του καρκίνου και στην παροχή βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας», ανέφερε ο κ. Στέφανος Δράκος, επισημαίνοντας πως, όπως είναι ήδη γνωστό, ο καρκίνος αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ετησίως, διαγιγνώσκονται 40.000 περιστατικά ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο, ενώ 28.000, χάνουν τη ζωή τους, μαχόμενοι ενάντια στην επάρατη νόσο.

«Άμεσα θα πρέπει να στηριχθούν οι καρκινοπαθείς από το σύνολο των εμπλεκομένων δομών, ενώ η χώρα μας – όπως έχω επαναλάβει – οφείλει να αναπτύξει ένα νέο μοντέλο κοινωνικού κράτους, με ακλόνητα θεμέλια», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι η ασθένεια αυτή αγγίζει το σύνολο των νησιών της Δωδεκανήσου, στους πολίτες των οποίων οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες.

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241026589

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος