Στ. Δράκος: Η φανέρωση του Θεού, οδηγός των Δωδεκανησίων

Δωδεκάνησα, 5 Ιανουαρίου 2016

Στέφανος Δράκος:

Η φανέρωση του Θεού (Θεοφάνεια) οδηγός των Δωδεκανησίων

«Εορτή κάθαρσης, ίασης, Χριστιανοσύνης. Εορτή φανέρωσης και αποκάλυψης. Εορτή βαπτίσεως.

Η Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα, ο Χριστιανισμός, γιορτάζουν και τιμούν, όπως κάθε χρόνο, τη βάπτιση του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη Ποταμό από τον Ιωάννη Πρόδρομο, το μυστήριο του Χριστιανισμού, την αποκάλυψη της Αγίας Τριάδας και τη φανέρωση του Θεού.

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε,

η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις».

Η βάπτιση του Ιησού Χριστού, αποκαλύπτει στον άνθρωπο τη μετάνοια, την πίστη, την αλήθεια. Φανερώνει το Άγιο Πνεύμα και τη φωνή του Θεού. Δίδει την ευκαιρία της διάσωσης, της συγχώρεσης, της σωτηρίας των αμαρτωλών.

Εύχομαι και ελπίζω η περιστέρα που κατήλθε από τον ουρανό, ως το Άγιο Πνεύμα και η φωνή που ήχησε στη γη, η φωνή του Θεού, να αποτελεί για εμάς τον οδηγό μίας έντιμης, αγνής, ειλικρινούς, ευλογημένης και αληθινής ζωής, με βαθιά πίστη και ευγνωμοσύνη, για όλα όσα μας προσέφερε και μας προσφέρει η Χριστιανοσύνη, διδάσκοντάς μας να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

Η φωνή του Θεού που φανερώθηκε (Θεοφάνεια), φωτίζει την ανθρωπότητα με φως αγιοσύνης, πίστη και συγχώρεση. Ας μη ξεχνάμε την ιστορία μας, την πίστη μας, τις αρχές και τις αξίες μας, αυτές οφείλουμε να μας οδηγούν, οφείλουμε να τις διαφυλάττουμε και να τις τιμούμε.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Δωδεκανήσιους που τιμούν τη σημερινή εορτή, καθώς και σε όλους εκείνους που σήμερα τυγχάνουν διπλού εορτασμού, των Θεοφανείων και της ονομαστικής τους εορτής. Εύχομαι, πρωτίστως ως άνθρωπος, σε όλους τους κατοίκους των νησιών μας, να είναι ευλογημένοι και φωτισμένοι».

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241026589 / 6943073256

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος