Στ. Δράκος: Καμία σκλαβιά δε χωρά στα ελεύθερα Δωδεκάνησα

Δωδεκάνησα, 7 Μαρτίου 2016

Στέφανος Δράκος:

Καμία σκλαβιά δε χωρά στο κοστούμι των ελεύθερων Δωδεκανησίων

Ιστορία ένδοξη και αδιαμφισβήτητη. Τα Δωδεκάνησα, γιορτάζουν σήμερα την επέτειο ενσωμάτωσής τους στη μητέρα Ελλάδα, στην Πατρίδα. Ιστορικό ορόσημο η 7η Μαρτίου 1948, ιστορική διαδρομή με ηρωική κατάληξη.

Τα νησιά μας, γίνονται και επίσημα ένα με την Ελλάδα και 68 χρόνια μετά, καλούνται να αποδώσουν τιμή και μνήμη, όντας «σκλαβωμένα» υπό διαφορετική μορφή. Αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση, με μία δύσκολη καθημερινότητα, με τεράστιες προσφυγικές ροές.

Τα Δωδεκάνησα απελευθερώθηκαν. Καμία σκλαβιά δεν είναι παντοτινή. Καμία, δεν είναι μη αναστρέψιμη. Καμία, δε χωρά στο κουστούμι των ελεύθερων Δωδεκανησίων.

Τα Δωδεκάνησα, όλοι εμείς, εορτάζουμε την ένωσή μας με την Ελλάδα. Την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου. Τιμάμε την ημέρα εκείνη, την 7η Μαρτίου του 1948, που πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή παράδοσης των Δωδεκανήσων. Μία μέρα ξεχωριστή, ιστορική, ένδοξη.

Η Δωδεκάνησος αποτελούσε και αποτελεί τμήμα ενιαίου συνόλου. Αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού και των Ελλήνων. Οι απανταχού Δωδεκανήσιοι, κρατούν δυνατή και ενωμένη την Ελλάδα, μία Ελλάδα που δε διασπάται και δε νικιέται.

Χρόνια πολλά. Χρόνια ελεύθερα. Χρόνια Ελληνικά».

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241026589

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος