Στ. Δράκος: Κατάντησαν τα νησιά “βαγόνια μεταναστών”, τώρα σχεδιάζουν και την “αποπομπή” του Χριστιανισμού!

Ρόδος, 11 Αυγούστου 2015

Στέφανος Δράκος:

Κατάντησαν τα νησιά «βαγόνια μεταναστών»,

τώρα σχεδιάζουν και την «αποπομπή» του Χριστιανισμού!

VIP_7854Τις τελευταίες ημέρες και ενώ τα νησιά της Δωδεκανήσου, όπως η Κως, η Λέρος, η Κάλυμνος, «βουλιάζουν» από την άφιξη λαθρομεταναστών, παράτυπων μεταναστών ή προσφύγων (μπορείτε να τους αποκαλείτε όπως επιθυμείτε, αυτό δεν αλλάζει το μέγεθος του προβλήματος), φέρεται να επιχειρείται η υλοποίηση ακόμη ενός «εγκλήματος» σε βάρος του λαού των Ελλήνων. Δεν θα αναφερθώ στην κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν οι αιρετοί των νησιών, οι πολίτες, οι νησιώτες, για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί. Καμία δήλωση άλλωστε, δεν μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Καμία δήλωση και καμία περιοδεία (!) Αυτό το πρόβλημα μπορεί να το λύσει μόνο η κυβέρνηση.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα πρέπει όμως, να ξεκαθαρίσει και τις προθέσεις της, για τα όσα βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας σε λιγοστά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) και ίσως αδυνατώντας να επικρατήσει άκρα μυστικότητα επί του θέματος, όπως θα επιθυμούσε – πιθανώς – η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Τάσος Κουράκης, φέρεται να συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αθέων Ελλάδας, εμφανιζόμενος πρόθυμος να υλοποιήσει αρκετά από τα αιτήματά τους, που ουσιαστικά επιδιώκουν την κατάργηση του Χριστιανισμού (!), της ταυτότητας των Ελλήνων.

Η Ένωση Αθέων Ελλάδος, που είχε χαιρετίσει – όπως θα θυμάστε – την πολιτική και όχι θρησκευτική ορκωμοσία μελών της κυβέρνησης, καθώς και του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξέδωσε ανακοίνωση βάσει της οποίας συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό και εκφράστηκε η πρόθεσή του να υπάρξει απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς και από την αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια ή στα δελτία των μαθητών. Μέσω δε, σχετικού υπομνήματος της Ενώσεως, με τους οποίους τονίζεται ότι συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός, ζητούνται:

Α) Η κατάργηση των αγιασμών, των εκκλησιασμών, των εικόνων, της αναφοράς στους Τρείς Ιεράρχες, καθώς και του μαθήματος το Θρησκευτικών.

Β) Ζητούν στα σχολεία να διδάσκεται μάθημα φιλοσοφίας των θρησκειών και μόνο σε μία τάξη του Λυκείου, με την παρουσίαση όλων των θρησκειών, ακόμη και της προσέγγισης των αθέων.

Γ) Να υπάρξει αλλαγή του κειμένου περί αθεϊας στο βιβλίο της Β’ Λυκείου και

Δ) Να καταργηθεί η πρωϊνή προσευχή.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε όλους τους αρμοδίους, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και το σύνολο των τοπικών εκπροσώπων, να δηλώσουν ξεκάθαρα και με σαφήνεια εάν συμφωνούν με την υλοποίηση τέτοιου είδους σχεδιασμών.

Υ.Γ. Είναι σαφές ότι δεν διστάζετε μπροστά σε τίποτα και είστε διατεθειμένοι να τα ξεπουλήσετε όλα, αλλά η θρησκεία και η πίστη των Ελλήνων, δεν ξεπουλιέται και δεν θυσιάζεται στο βωμό κανενός κόμματος.

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ