Στ. Δράκος: Το Αιγαίο δεν μπορεί να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών

Δωδεκάνησα, 22 Ιανουαρίου 2016

Στέφανος Δράκος:

Το Αιγαίο δεν μπορεί να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών

Με αφορμή τη συνέχιση των πολύνεκρων ναυαγίων στο Αιγαίο, σε θαλάσσιες περιοχές της Δωδεκανήσου, θα ήθελα να εκφράσω την οργή μου και τη θλίψη μου, για την απώλεια δεκάδων ψυχών ανθρώπων και παιδιών, που αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, ελπιδοφόρο, χάθηκαν στη θάλασσα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και όλοι οι συναρμόδιοι, όπως είναι η ΕΕ, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά, άμεσα και καθοριστικά.

Το Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, δεν μπορούν να μετατραπούν ούτε σε ανεξέλεγκτα κέντρα μεταναστών, αλλά ούτε και σε αποθήκες ψυχών. Η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι κυβερνά και πρέπει επιτέλους να αρχίζει να χαράζει και να υλοποιεί πολιτικές προς όφελος των πολιτών και της Ελλάδας.

Επαναλαμβάνω, γι’ ακόμη μία φορά, πως θα πρέπει άμεσα να προφυλαχθούν τα σύνορα της Ελλάδας (…διότι η Ελλάδα έχει και θαλάσσια σύνορα), η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού, η ΕΕ θα πρέπει να συνδράμει στην ανθρωπιστική κρίση και η Τουρκία οφείλει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, να ελέγξει τα κύματα των μεταναστών, αλλά και να συνδράμει στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακίνησης τους. Λύση χωρίς ειρήνη, δεν μπορεί να υπάρξει.

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241026589

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος