Στ. Δράκος: Το νέο ασφαλιστικό εξοντώνει επαγγελματίες και μηχανικούς

Δωδεκάνησα, 14 Ιανουαρίου 2016

Στέφανος Δράκος:

Το νέο ασφαλιστικό εξοντώνει επαγγελματίες και μηχανικούς

Η κυβέρνηση, με το προταθέν Σχέδιο Νόμου που καταθέτει για το ασφαλιστικό, δεν εξοντώνει απλά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, αποδεικνύει γι’ ακόμη μία φορά το μέγεθος της προχειρότητάς της, της άρνησής της να έχει την οποιαδήποτε επαφή με την πραγματικότητα και την κοινωνία, καθώς και την αναλγησία της. Προτείνει, καταθέτει και επιβάλλει, την εξόντωση των επαγγελματιών, τη φτωχοποίηση των Ελλήνων. Καταθέτει η ίδια πρόταση διάλυσης της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Υπάρχουν ορισμένα θέματα τόσο σοβαρά και ουσιαστικά, που δεν επιτρέπουν την άσκηση μικροπολιτικής. Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι, που συμμετέχουν στα κοινά και δεν υπηρετούν ανούσιες πολιτικές. Εν προκειμένω, το θέμα είναι σοβαρό και δεν επιτρέπει πολιτικές αδιέξοδες, ανούσιες, επιφανειακές. Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα, στην απόσυρση του προταθέν Σχεδίου Νόμου ή τουλάχιστον στη ριζική ανατροπή του περιεχομένου του, ώστε αυτό να έχει ερείσματα στην πραγματικότητα.

Με το σημερινό κυβερνητικό σχέδιο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, επιβαρύνονται συνολικά – εισφορές και φορολογία – από 60 έως και 80%. Βάσει, των όσων εμπεριστατωμένα παρουσιάζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ, με την πρόταση της κυβέρνησης, οι ασφαλιστικές εισφορές θα φτάνουν στο 38,45% του εισοδήματος, η φορολογία εισοδήματος τρέχουσας χρήσης θα είναι στο 33% και στο 100% η προκαταβολή φόρου επόμενης χρήσης. Οδηγεί δηλαδή, σε συνολική επιβάρυνση 104,5% του εισοδήματος. Σε αυτά δε, δεν έχουν περιληφθεί το τέλος επιτηδεύματος και η έκτακτη εισφορά. Σε ότι αφορά στους νέους συναδέλφους μηχανικούς με το ελάχιστο εισόδημα, η επιβάρυνση αγγίζει το 80,5% και τους απομένουν για τη διαβίωσή τους, μηνιαίως, 114 ευρώ.

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι κυβερνά και σχεδιάζει το σήμερα και το αύριο των Ελλήνων. Δεν βρίσκεται στα αντιπολιτευτικά έδρανα και δεν ασκεί κριτική, τη χαράζει. Επιτέλους, ας πράξει, αυτό για το οποίο την εξέλεξε ο Ελληνικός λαός. Ας αρχίσει να εφαρμόζει τουλάχιστον τις μισές από τις ψεύτικες προεκλογικές της δεσμεύσεις. Ας πει και μία αλήθεια και ας μάθει ότι όταν κατατίθεται ένα Σχέδιο Νόμου πρέπει να συνοδεύεται από οικονομικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη.

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241026589

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος