Συγκινητική η αγάπη των κατοίκων στο πρόσωπο του Στέφανου Δράκου

VIP_2633Φανερά συγκινημένος από την αγάπη που του επέδειξαν οι κάτοικοι σε Μονόλιθο και Μεσαναγρό, ήταν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ροδίων Όραμα» του Στράτου Καρίκη, Στέφανος Δράκος, παρότι ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε τα δύο αυτά χωριά υπό τη σημερινή του ιδιότητα.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και Διδάκτωρ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στον εορτασμό του Αποστόλου Θωμά, ενώ έλαβε χώρα και στην εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν των ηρώων της αντίστασης των Δωδεκανησίων.VIP_2511

VIP_2553Επισκεπτόμενος τον Μονόλιθο της Ρόδου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των ηρώων της Δωδεκανησιακής αντίστασης, υποστηρίζοντας ότι, στα χωριά του νησιού μπορεί κάποιος να βιώσει έντονα τον ηρωικό στοιχείο, το οποίο και οφείλουμε να αναδείξουμε.

VIP_2887

Όπως είπε, οι κάτοικοι του Μονολίθου, όπως και όλοι οι Ρόδιοι, πρέπει να είναι υπερήφανοι για τους προγόνους τους, που συνετέλεσαν ενεργά στην τοπική αντίσταση. Στον Μονόλιθο άλλωστε, βρίσκεται και το «λημέρι των κατασκόπων», εκεί όπου έδρασαν Έλληνες κομάντος κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πολέμου.

VIP_2625Σε Μονόλιθο και Μεσαναγρό εορτάστηκε την ίδια ημέρα και η μνήμη του Αποστόλου Θωμά, με τραγούδι, χορό και παραδοσιακό φαγητό. Στον Μεσαναγρό πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πανηγύρι, στο οποίο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, προκειμένου να τιμήσει τον Άγιο, να απολαύσει την εξοχή και να προάγει τις τοπικές παραδόσεις.

Ο Στέφανος Δράκος, τόσο στον Μονόλιθο, όσο και στον Μεσαναγρό, είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με σωρεία πολιτών, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν φιλόξενα, ενώ εκείνος με τη σειρά του δήλωσε λάτρης των τοπικών ιδιαιτεροτήτων, ηθών και εθίμων.  VIP_2623