Συνάντηση του Δρ Στέφανου Δράκου με την Ένωση Καλυμνίων Ρόδου
Δωδεκάνησα, 21 Μαρτίου 2017
ΘΕΜΑ: Συνάντηση Δρ Στέφανου Δράκου, πολιτευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ., με την πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου
Με αποκλειστικό γνώμονα την προώθηση δράσεων για την ανάπτυξη της Καλύμνου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, συνάντηση εργασίας του ΔρΣτέφανου Δράκου, πολιτευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ. με την πρόεδρο της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα και μέλη του Δ.Σ. Η συνάντηση, διενεργήθηκε σε άριστο κλίμα και επικεντρώθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, για την προώθηση της Καλύμνου.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο του ΔρΣτέφανου Δράκου στη Ρόδο, μετείχαν η πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα, ο Α’ αντιπρόεδρος Γιώργος Κουκιαϊνης, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Δέσποινα Καμπούρη και ο έφορος ταμείου Νικήτας Μπόλκας.Οι συμμετέχοντες στο σύνολό τους, έθιξαν προς τον κο Δράκο, θέματα που αφορούν στην τουριστική και ακτοπλοϊκή ανάπτυξη της Καλύμνου.
Ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Στέφανος Δράκος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Καλυμνιακή καταγωγή της οικογένειάς του, ενώ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην τουριστική και ιστορική ανάπτυξη της Καλύμνου.
«Χαρακτηριστικό του λαού της Καλύμνου, είναι το φιλότιμο», είπε ο κος Δράκος, σημειώνοντας πως «ειδικά εμείς, που καταγόμαστε από το νησί, οφείλουμε να πράξουμε το καλύτερο δυνατό, για την ανάπτυξή του και την ευημερία των κατοίκων του».
Η πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα, αναφέρθηκεστο ζήτημα της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης του νησιού, τονίζοντας την ανάγκη εκτέλεσης τουλάχιστον ακόμη ενός δρομολογίου εβδομαδιαίως. Παράλληλα, γνωστοποίησε και τις προσπάθειες που συντελούνται, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τη διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων τουριστικού ενδιαφέροντος στο νησί.
Σε ότι αφορά στον τουρισμό, η συνάντηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο γαστρονομικός, ο εκκλησιαστικός, ο αναρριχητικός και ο καταδυτικός.