Συνέντευξη στη “Δράσις” «Το νησί των Ιπποτών οφείλει να λάβει τη θέση που δικαιωματικά του ανήκει»

Ο Στέφανος Δράκος είναι ένας νέος, καταρτισμένος και καταξιωμένος άνθρωπος στους τομείς που δραστηριοποιείται. Στις δημοτικές εκλογές κατέρχεται υποψήφιος με την παράταξη «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ» του Στράτου Καρίκη και σε συνέντευξη που παραχωρεί στη «ΔΡΑΣΙΣ» μιλά για την απόφασή του αυτή. Για τον επικεφαλής της παράταξης, ο Στέφανος Δράκος δηλώνει ότι  είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να «κυβερνήσει» το νησί σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, επανατοποθετώντας το, στη θέση που του αρμόζει. Απευθυνόμενος στους πολίτες της Ρόδου, δηλώνει ότι έχει απόλυτη επιστοσύνη στην κρίση τους και ότι η δύναμη βρίσκεται στα χέρια τους.

drasis

Σε έξι ημέρες από σήμερα οι πολίτες της Ρόδου θα προσέλθουν στις κάλπες, προκειμένου να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους. Σε αυτές τις εκλογές, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετάσχετε και εσείς για πρώτη φορά. Πως οδηγηθήκατε σε αυτή την απόφαση;
– «Οι λόγοι που με έκαναν να αποφασίσω να συμμετάσχω στις επερχόμενες εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, ήταν αρκετοί και σίγουρα ήταν περισσότεροι απ’ αυτούς που θα με οδηγούσαν σε μία αντίθετη απόφαση. Πρώτα απ’ όλα εκτιμώ ότι έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας, αλλά και σε εμάς τους ίδιους, να μην απαξιώνουμε τους θεσμούς, αποφασίζοντας να μην τους υπηρετήσουμε, αλλά να συμβάλουμε ώστε να τους καταστήσουμε αντάξιους των ίδιων μας των προσδοκιών. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, ώστε να γίνουμε συνδιαμορφωτές της καθημερινότητάς μας και της μετέπειτα ανάπτυξης του νησιού που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και αγαπάμε. Η απόφασή μου να συμμετάσχω στα κοινά ήταν μονόδρομος για ‘μένα, αφού οφείλουμε να σταματήσουμε να κρίνουμε όλους όσους μας εκπροσωπούν γι’ αυτά που θα έπρεπε να κάνουν και δεν έκαναν και να αρχίσουμε να κρίνουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς γι’ αυτά που οφείλουμε να πράξουμε για το καλό του τόπου μας».

Νομίζω ότι ένα βασικό ερώτημα που τίθεται σήμερα από τους ίδιους τους πολίτες, είναι γιατί επιλέξατε να κατέλθετε στις εκλογές στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Στράτου Καρίκη, αλλά και γιατί οι δημότες της Ρόδου θα πρέπει να επιλέξουν εσάς; Σε αυτό τι έχετε να τους πείτε;
– «Όταν αποφασίσεις να συμμετάσχεις στα κοινά ακόμη και εάν ο ίδιος εκτιμάς ότι γνωρίζεις το τι μπορείς να προσφέρεις, θα πρέπει να επιλέξεις ο επικεφαλής της παράταξής σου, να διαθέτει τα ανάλογα ή και περισσότερα προσόντα, ώστε όλα αυτά που μπορεί να σχεδιάζεις να υλοποιηθούν στο μεγαλύτερό τους μέγεθος. Αυτό ακριβώς είναι και αυτό που με έκανε να στρατευθώ στο πλευρό του Στράτου Καρίκη, διότι είναι ένας άνθρωπος που ανήκει στην κατηγορία αυτών που διαθέτουν τα περισσότερα προσόντα. Είναι έντιμος, ηθικός, τίμιος, ειλικρινής, έχει συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη της Ρόδου και έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι υπηρέτης αυτής και των πολιτών της. Επομένως, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να «κυβερνήσει» το νησί σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, επανατοποθετώντας το, στη θέση που του αρμόζει. Σε ότι αφορά προσωπικά εμένα, θα κριθώ από τους πολίτες. Αυτοί θα πουν ποιος είμαι και εάν αξίζω την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή τους, εάν αξίζω να με επιλέξουν για εκπρόσωπό τους».

Η Ρόδος σήμερα βρίσκεται σε στάδιο στασιμότητας εάν όχι οπισθοδρόμησης. Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην πράξη, ήταν ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα που δυστυχώς οδήγησε στην απομόνωση τους κατοίκους των χωριών και στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων ακόμη και στην πόλη της Ρόδου σε ότι αφορά στην καθημερινότητά. Αυτό μπορεί να αλλάξει;
– «Ναι, μπορεί να αλλάξει. Εάν υπάρχει θέληση, αποφασιστικότητα, διάθεση για προσφορά σχέδιο και Όραμα. Η Ρόδος αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουρισμού. Είναι ένα ξεχωριστό νησί, μοναδικής πολιτιστικής, ιστορικής και φυσικής κληρονομίας. Δεν επιτρέπεται, ούτε να απαξιώνεται, ούτε να οδηγείται σε αδιέξοδο. Οι άνθρωποι της Ρόδου, ακόμη και εάν ο «Καλλικράτης» εφαρμόστηκε βεβιασμένα και πρόχειρα, μπορούν να αναζητήσουμε μεθόδους και τρόπους που θα παρακάμψουν τα οποιαδήποτε εμπόδια για την ανάπτυξή της. Το νησί των Ιπποτών οφείλει να λάβει ξανά τη θέση που δικαιωματικά του ανήκει. Τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, όπως είναι η καθαριότητα, ο φωτισμός, η ύδρευση, η αποχέτευση και πολλά ακόμη, θα πρέπει να λυθούν άμεσα και ορθά, ώστε αμέσως μετά ή και παράλληλα να κινηθεί το σχέδιο ανάπτυξης της Ρόδου σε όλα τα επίπεδα».

Την επομένη των εκλογών, εφόσον ο λαός της Ρόδου, αποφασίσει να σας τιμήσει με τη ψήφο του, ποιοι θα είναι οι στόχοι σας;
– «Να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Δύσκολο εγχείρημα. Οφείλουμε και οφείλω, να παλέψω σε καθημερινή βάση, χωρίς καμία παράκαμψη, ώστε οι πολίτες να εκπροσωπηθούν όσον το δυνατό καλύτερα την επόμενη μέρα. Είναι υποχρέωσή μας, να ξεκινήσουμε τη δουλειά, ώστε να δρομολογήσουμε την επίλυση των ήδη γνωστών σε ‘μας ζητημάτων που απασχολούν τους δημότες της Ρόδου. Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και να θέσουμε σε εφαρμογή το Όραμα των Ροδίων, για την επανατοποθέτηση του νησιού της Ρόδου στο βάθρο των εξελίξεων. Πρωταγωνιστές σε όλα τα επίπεδα, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα νησί τέτοιου βεληνεκούς».

Λίγες ημέρες πριν την «τελική κρίση» ποιο είναι το μήνυμα που θα επιθυμούσατε να στείλετε προς τους πολίτες της Ρόδου;
– «Εάν θα έπρεπε να απευθύνω κάποιο μήνυμα προς τους δημότες αυτού του νησιού θα ήταν ένα και μοναδικό. Ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση τους και ότι η δύναμη βρίσκεται στα χέρια τους. Εκείνοι θα καθορίσουν ποιοι θα είναι οι άνθρωποί τους στο δήμο της Ρόδου. Ποιοι θα είναι εκείνοι που θα πρέπει να τους υπηρετήσουν, διότι αυτός είναι ο ρόλος των συμμετεχόντων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να υπηρετούν τους πολίτες του νησιού της Ρόδου. Να παλεύουν για την ανάπτυξή του και την ευημερία του.

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Δράσις” στις 12 Μαΐου 2014.