«Τα Χριστούγεννα μοίραζαν επιδόματα και την Πρωτοχρονιά τα έπαιρναν πίσω διπλά»

Δωδεκάνησα, 22 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ «ΚΟΣΜΟΣ»

«Τα Χριστούγεννα μοίραζαν επιδόματα και την Πρωτοχρονιά τα έπαιρναν πίσω διπλά»

Στην εκπομπή της τηλεόρασης «ΚΟΣΜΟΣ» «Στο δια ταύτα» με την Νεκταρία Μπίλλη, φιλοξενήθηκε ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος, απαντώντας σε μία σειρά από ερωτήματα της τρέχουσας πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής επικαιρότητας.

Ο Δρ. Στέφανος Δράκος, αφού ευχήθηκε στους απανταχού Δωδεκανήσιους και Δωδεκανήσιες για το νέο έτος 2018, κατέστησε σαφές πως η Νέα Δημοκρατία βαδίζει δίπλα στην κοινωνία, για να οδηγήσει στην ανάπτυξη και την ευημερία των Ελλήνων πολιτών.

Αναφερόμενος στα ζητήματα που απασχολούν τους νέους, όπως η ανεργία και η μετανάστευση, σημείωσε πως θα πρέπει άμεσα και ορθά να αναζητηθούν νέες θέσεις εργασίας με την προσέλκυση νέων επενδυτών.

«Η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να περάσει και να υλοποιήσει μέτρα, τα οποία θα οδηγήσουν στην κανονικότητα την Ελλάδα και τους Έλληνες», ανέφερε, ενώ ερωτηθείς σχετικά για την αύξηση των οφειλών προς το Δημόσιο, εξήγησε τα κάτωθι:

«Η αύξηση των οφειλών προς το Δημόσιο, βάσει της πορείας της Ελληνικής οικονομίας, δεν προκαλεί έκπληξη. Έχει εξαντληθεί η φορολογική ικανότητα του Έλληνα. Δεν υπάρχει Έλληνας που δεν θέλει να πληρώσει, αλλά δεν μπορεί, διότι είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει ακόμη και στις βασικές ανάγκες διαβίωσής του».

Σε ότι αφορά στις δεσμεύσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για ένα καλό νέο έτος, δήλωσε τρομαγμένος από τέτοιου είδους δηλώσεις, σημειώνοντας: «Τρομάζω όταν ακούω τον Τσίπρα να μιλάει για καλό 2018, διότι το μόνο που κάνει είναι κακό στον Ελληνικό λαό».

«Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, τα έδωσαν όλα. Παρότι η Νέα Δημοκρατία, δεχόταν τις ίδιες πιέσεις, δεν υπέκυψε. Δεν έδωσε ούτε την πρώτη κατοικία, ούτε τον Φ.Π.Α. των νησιών. Η Νέα Δημοκρατία αντιστάθηκε.

Η Νέα Δημοκρατία δεν υπόσχεται ότι θα σκίσει τα μνημόνια, ούτε ότι θα χαρίσει χρήματα ή ότι θα οδηγήσει σε μηδενική ανεργία σε ένα βράδυ.

Η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται να καταβάλλει τεράστια και συνεχή προσπάθεια για την ανάταση της χώρας. Υπόσχεται να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα. Χωρίς εργασία δεν υπάρχει ανάπτυξη.

Δεν επιτρέπεται οι άνθρωποι να συνεχίζουν να ξυπνούν και να κοιμούνται με το άγχος εάν την επόμενη ημέρα θα έχουν δουλειά ή την οικονομική δυνατότητα να ζήσουν τα παιδιά τους.

Η συγκεκριμένη κυβέρνηση είχε δύο χρόνια μπροστά της να τρέξει τα πράγματα και δεν το έκανε. Έχει αποτύχει να κυβερνήσει τη χώρα».

Σε ότι αφορά στο πολυνομοσχέδιο και στα όσα μέτρα περιλαμβάνει, εξήγησε πως και ο ίδιος μεγάλωσε σε οικογένεια τριών τέκνων και γνωρίζει πόση μεγάλη σημασία έχει για μία οικογένεια να έχει μία βοήθεια, έστω και μικρή. Βοήθεια, την οποία ο κος Τσίπρας και η παρέα του, αποφάσισαν να καταργήσουν.

«Σκέπτονται και πράττουν με πονηριά. Τα Χριστούγεννα μοιράζουν επιδόματα και την Πρωτοχρονιά τα παίρνουν πίσω διπλά απ’ όλους όσοι τα λάμβαναν τεκμηριωμένα και δικαιωματικά. Και ας μη ξεχνάμε, αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε με το προσωπείο της αριστερής κυβέρνησης», κατέληξε.

Δρ. Στέφανος Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

 


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.net

FB: Στέφανος Δράκος & Stefanos Drakos