«Τιμή και δόξα στην Κάσο της ανδρείας & των επαναστατών»

Δρ. Στέφανος Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

 

Ο Δρ. Στέφανος Δράκος, για το Ολοκαύτωμα της Κάσου

«Τιμή και δόξα στην Κάσο της ανδρείας & των επαναστατών»

«Νιώθοντας τιμή και βαθιά συγκίνηση, παρέστη σήμερα στην εκδήλωση του Συλλόγου Κασιωτών Ρόδου «Ο ΧΑΔΙΩΤΗΣ», για το «ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ». Εκεί όπου πραγματοποιήθηκε και η τελετή αδελφοποίησης του Συλλόγου Κασιωτών Ρόδου με την Ένωση Καλυμνίων Ρόδου.

«Μαύρο πουλάκι κάθεται στης Κάσου τ’ αγριοβούνι, βγάλλει φωνίτσα θλιερή και μαύρο μοιρολόι», είχε τραγουδήσει η Κασιώτικη μούσα, για να κλάψει την καταστροφή της Κάσου. Την απώλεια 2.000 ψυχών, την αιχμαλωσία 500 και την πώληση ακόμη 2.000 σε σκλαβοπάζαρα, κατά τον εκτιμώμενο τραγικό απολογισμό.

Η Κάσος, το νησί της ισχυρής ναυτικής δύναμης και των άξιων ανθρώπων, ήταν και παραμένει ηρωικό νησί, στο οποίο κατοίκησαν και κατοικούν άνθρωποι με ανδρεία, που θυσίασαν – όπως έχω αναφέρει ξανά – τα ανθρώπινα σώματά τους, για να γεννήσουν αθάνατες και ιστορικές ψυχές.

Σήμερα μνημονεύουμε με υπερηφάνεια τους αγώνες, την ανδρεία, τη γενναιότητά και την αυτοθυσία αυτών των ανθρώπων. Τους Κασιώτες και τις Κασιώτισσες, που αγωνίστηκαν, μάτωσαν και θυσιάστηκαν για το νησί τους.

Στην καπετάνισσα του Αιγαίου, χιλιάδες αγωνιστές με αρχηγούς τους Μάρκο Μαλιαράκη και Ιωάννη Γρηγοριάδη, ήρθαν αντιμέτωποι στις 7 Ιουνίου του 1824, με τη σφαγή.

Ημέρες όπως η σημερινή, που τους αποδίδουμε τιμή, επαναφέρουν στις μνήμες μας ότι είμαστε έθνος ηρώων.

Τιμή και δόξα για την Κάσο της ανδρείας, την Κάσο των επαναστατών».


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.netFB: Στέφανος Δράκος