ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ – Στέφανος Δράκος: «Η χώρα θα οδηγηθεί σε ασφυξία»

ΜΑΚΕΤΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΡΑΚΟΥΤον κώδωνα του κινδύνου προς τους Δωδεκανήσιους πολίτες κρούει ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη ΝΔ Στέφανος Δράκος, ύστερα από την πληροφόρηση που είχε και αφορά στην αποστολή συμβολαίων ισοτιμίας σε ευρώ και δραχμές από τα τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού. Η είδηση που προκαλεί αναταραχή στους κλάδους του τουρισμού, που αποτελούν τη βαριά οικονομία της Ελλάδας και ιδίως της Δωδεκανήσου, οδήγησε τον κ. Στέφανο Δράκο, στην παρακάτω δήλωση:

«Η διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιανουαρίου 2015, έχει ήδη προκαλέσει πολιτική και κοινωνική αστάθεια στην Ελλάδα, αλλά και σύγχυση στο εξωτερικό.

Η ύπαρξη σταθερότητας των οικονομικών παραμέτρων, που θα εξασφαλίσει τη συνέχιση των πετυχημένων τουριστικών περιόδων, οι οποίες και αποτελούν τον βασικό πυλώνα της οικονομίας, είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Η αποφυγή σεναρίων που θα δημιουργήσουν συνθήκες εξόδου της χώρας από το ευρώ, όπως αποτυπώνεται στην ειδησεογραφία, έχει οδηγήσει τα πρακτορεία στο να προεξοφλούν το γεγονός αυτό και να ζητούν την υπογραφή συμβολαίων ισοτιμίας σε ευρώ και δραχμές.

Η οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει τη χώρα σε ασφυξία οδηγώντας ακόμη και στη στέρηση του δικαιώματος φοίτησης των παιδιών μας στο εξωτερικό».