Το μεγαλειώδες θαύμα της Αναστάσεως του Λαζάρου, αναστήνει τους ολιγόπιστους & οδηγεί στη σταυρική θανάτωση & Ανάσταση Του Ιησού

 Δωδεκάνησα, 30 Μαρτίου 2018

Αρ. Πρωτ.: 27

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε. Δωδεκανήσου

ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ: ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ. ΣΥΣΤΑΥΡΩΣΗ. ΣΥΝΑΝΑΣΤΑΣΗ

«Το μεγαλειώδες θαύμα της Αναστάσεως του Λαζάρου, αναστήνει τους ολιγόπιστους & οδηγεί στη σταυρική θανάτωση & Ανάσταση Του Ιησού»

«Με ιερή μεγαλοπρέπεια, αλλά και με αβάσταχτη θλίψη συνάμα, για όσα θα επακολουθήσουν, μνημονεύουμε σήμερα την υπό Του Ιησού Χριστού Ανάσταση του φίλου του Λαζάρου. Δια του ιστορικού και μεγαλειώδους αυτού θαύματος, οδηγούμαστε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Στην έναρξη και την κορύφωση των παθών Του Θεανθρώπου που πρόσφερε τη ζωή Του επί του Σταυρού.

Η Ανάσταση του Λαζάρου, συμβάλλει στην έκδοση πολλαπλών συμπερασμάτων, ανεκτίμητης αξίας και προσφοράς. Αποδεικνύει την αγάπη Του Ιησού προς τους ανθρώπους, την ταπεινότητά του. Εξυμνεί τους θνητούς, συγκαταλέγοντάς τους στους φίλους Του. Αποκαλύπτει την αλήθεια της Αναστάσεως, τρανή απόδειξη της επιλογής Του Θεανθρώπου να θυσιαστεί για τη σωτηρία μας.

Θρηνες ησο, τοτο θνητς οσας.
Ζωο
ς φλον σου, τοτο θεας σχος.

Η Ανάσταση του Λαζάρου – που αποτελεί την κορύφωση των επτά θαυμάτων – οδηγεί ταυτόχρονα στην «ανάσταση» των ολιγόπιστων και άπιστων, αλλά και στη σταυρική θανάτωση και Ανάσταση Του Ιησού. Αποτελεί περίτρανη νίκη της πραγματικότητας του θανάτου.

Αυτό οφείλουμε να πράξουμε και εμείς σήμερα. Να βυθιστούμε σε ειλικρινές πένθος για τις αμαρτίες και τα λάθη μας, και να μετανοήσουμε.

Συμπόρευση. Συσταύρωση. Συνανάσταση».

Δρ. Στέφανος Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου