Χρόνια πολλά για τον Θαλασσάρχη Άγιο Νικόλαο σε Κω και Κάλυμνο

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δωδεκάνησα, 6 Δεκεμβρίου 2016

Στέφανος Δράκος:

Χρόνια πολλά για τον Θαλασσάρχη Άγιο Νικόλαο σε Κω και Κάλυμνο – Χρόνια μας πολλά

Χρόνια πολλά στους ναυτικούς, στους σφουγγαράδες, στο προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος

«Τα Δωδεκάνησα σήμερα (6 Δεκεμβρίου) γιορτάζουν. Γιορτάζει η Κως και η Κάλυμνος. Οι ναυτικοί, οι σφουγγαράδες, το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Χρόνια πολλά λοιπόν. Χρόνια πολλά και ευλογημένα για την εορτή του Θαλασσάρχη και πολιούχου της Κω και της Καλύμνου Αγίου Νικολάου. Χρόνια πολλά στον ιερό προστάτη με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη.

Χρόνια πολλά για την εορτή του Αγίου Νικολάου και απόδοση τιμής υπέρ της αναπαύσεως των ναυτικών και των σφουγγαράδων της Καλύμνου.

Σήμερα βρισκόμαστε κοντά σας, στην Κω και την Κάλυμνο. Σήμερα τιμάμε και δοξάζουμε τον Άγιο Νικόλαο, τον προστάτη των ναυτικών, των ανθρώπων της θάλασσας, τον πολιούχο των δύο αυτών νησιών. Τον Άγιο, στο βίο του οποίου περιγράφονται μία σειρά από θαύματα που συνδέονται με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους, με τους θαλασσινούς.

Χρόνια πολλά σε όλους όσοι εορτάζουν σήμερα, είτε λόγω ονομαστικής εορτής, είτε εξαιτίας της βαθιάς τους πίστης. Χρόνια πολλά στους σφουγγαράδες, στους ναυτικούς, στο προσωπικό (γυναίκες και άνδρες) του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Σε όλους εκείνους τους ανθρώπους, που υπό αντίξοες συνθήκες, συνεχίζουν να φυλάττουν Θερμοπύλες.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Και του χρόνου».


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.netFB: Στέφανος Δράκος