Δρ Στέφανος Δράκος: Ας ηχήσει δυνατότερα από ποτέ η φωνή του Θεού

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δωδεκάνησα, 6 Ιανουαρίου 2017

Δρ Στέφανος Δράκος: Ας ηχήσει δυνατότερα από ποτέ η φωνή του Θεού

Μήνυμα σε ανάμνηση της βαπτίσεως του Ιησού Χριστού

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε, η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις». Ανάμνηση αγνότητας, καθαρότητας, αγιοσύνης. Ανάμνηση ευλογημένης ζωής, φανέρωσης, θαύματος. Όλα αυτά και πολλά περισσότερα, συμβολίζει και αποκαλύπτει η εικόνα της περιστέρας, που στη μορφή της φανερώθηκε το Άγιο Πνεύμα στον άνθρωπο, κατερχόμενο από τους ουρανούς. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, συμβολίζει η φωνή του Θεού που ήχησε στη γη (!)

Ας γίνει αυτή η ανάμνηση, αυτή η ανεκτίμητης αξίας αποκάλυψη, οδηγός της ζωής μας και ας ακουστεί δυνατότερα από ποτέ η φωνή του Θεού, για να σιγήσουν οι αναίτιες κραυγές, οι απρεπείς πράξεις, οι δολιοφθορές. Ας ηχήσει δυνατότερα από ποτέ στους ανθρώπους η φωνή του Θεού, για να αποτελέσει οδηγό έντιμης και ειλικρινούς ζωής, γεμάτη αγάπη για το συνάνθρωπο, γεμάτη αλληλεγγύη. Ας ακούσουμε σήμερα, δυνατότερα από ποτέ τη φωνή του Θεού, για να διδαχθούμε πώς να είμαστε άνθρωποι.

Σήμερα τα Δωδεκάνησα γιορτάζουν και τιμούν τη βάπτιση του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη Ποταμό από τον Ιωάννη Πρόδρομο. Το μυστήριο του Χριστιανισμού, την αποκάλυψη της Αγίας Τριάδας και τη φανέρωση του Θεού. Αναβιώνουν, τα Θεοφάνεια, που αποτελεί γιορτή κάθαρσης και ίασης, εορτή αποκάλυψης (!) Η βάπτιση του Ιησού Χριστού, αποκαλύπτει στον άνθρωπο την κάθαρση, την αλήθεια, το θαύμα. Φανερώνει το Άγιο Πνεύμα, τη φωνή του Θεού. Δίδει ευκαιρία διάσωσης, συγχώρεσης και σωτηρίας.

Η φωνή του Θεού, ας φωτίσει την ανθρωπότητα σήμερα, περισσότερο από ποτέ, με φως πίστεως, αγάπης και ανθρωπιάς.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Δωδεκανήσιες και τους Δωδεκανήσιους απανταχού της γης, που τιμούν τη σημερινή εορτή, καθώς και σε όλους εκείνους που σήμερα τυγχάνουν διπλού εορτασμού, των Θεοφανείων και της ονομαστικής τους εορτής.

Χρόνια πολλά και φωτισμένα».


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.netFB: Στέφανος Δράκος