Στέφανος Δράκος: Να χορηγηθεί άμεσα ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό στο Κ.Υ. Έμπωνα και να επιστραφεί το ασθενοφόρο στην περιοχή!

Στέφανος Δράκος:

Να χορηγηθεί άμεσα ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό στο Κ.Υ. Έμπωνα

και να επιστραφεί το ασθενοφόρο στην περιοχή

«Η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων που διαμένουν σε απομακρυσμένα χωριά της Ρόδου, είναι δικαιολογημένη και λογική. Οι κάτοικοι σε Έμπωνα, Σιάννα, Μονόλιθο, Άγιο Ισίδωρο, Κρητηνία, Μανδρικό, Σάλακο και Απόλλωνα, δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είναι ισότιμοι κάτοικοι αυτού του νησιού και το δικαίωμά τους στην υγεία είναι αναφθαίρετο. Μέχρι σήμερα αγωνίζονταν για το αυτονόητο, δηλαδή να εδρεύει στον Έμπωνα, ένα ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Σήμερα, σαν να μην έφτανε ήδη αυτό, προμηθεύονται τα υλικά για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, με χρήματα από την τσέπη τους!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ222Οι ιατροί που υπηρετούν στο Κ.Υ. Έμπωνα, (όταν δεν αποσπώνται για να εξυπηρετήσουν τη λειτουργία άλλων δομών υγείας), προσπαθούν να προμηθευτούν εδώ και δύο μήνες, τα απαραίτητα ιατρικά υλικά και φάρμακα, αλλά μάταια… Υποβάλλουν το σχετικό αίτημα προς τους αρμοδίους και εκείνοι με τη σειρά τους, τους απαντούν απευθύνοντάς τους νέο ερώτημα για το τι χρειάζονται(!) Ήδη δε, βάσει των καταγγελιών που έχουν περιέλθει σε γνώση μας, τέσσερις ιατροί, από το Κ.Υ. Έμπωνα, υπηρετούν στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Οι αρμόδιοι δυστυχώς, διαχρονικά κωφεύουν. Το Κ.Υ. Έμπωνα είναι το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα, που δεν διαθέτει αυτόματο αναλυτική γενικής αίματος, ενώ το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφυγε από την περιοχή πριν από δύο χρόνια και από τότε μέχρι σήμερα, επιστρέφει μόνο σε εξαιρετικά ιδιάζουσες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, το ασθενοφόρο που έδρευε στον Έμπωνα, για την εξυπηρέτηση των διαμερισμάτων Έμπωνα, Σιάννα, Μονολίθου, Αγίου Ισιδώρου, Κρητηνίας, Μανδρικού, Σαλάκου και Απολλώνων, είναι σταθμευμένο (ουσιαστικά εκτός λειτουργίας) στην περιοχή της Σορωνής. Όταν κάποιος ασθενής νοσήσει και χρειαστεί να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου, θα πρέπει να περιμένει από 1 ώρα και 15 λεπτά (εάν για παράδειγμα πρέπει να πάει στον Έμπωνα) μέχρι και 2 ώρες (εάν κατευθύνεται στον Μονόλιθο), για να έρθει το ασθενοφόρο από τη Ρόδο (!)

Με τις ζωές των πολιτών δεν παίζουμε και δεν πρέπει να παίζουμε. Θα πρέπει άμεσα να επανδρωθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να σταθμεύει στον Έμπωνα. Θα πρέπει άμεσα να δοθεί ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό στο Κέντρο Υγείας και να ενισχυθεί η στελέχωσή του.

Κατανοούμε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίσει το ΕΚΑΒ και εξαιτίας αυτού είναι λογικό να δυσχεραίνεται και η στελέχωση ενός επιπλέον ασθενοφόρου στο νησί της Ρόδου, αλλά θα πρέπει άμεσα το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στην έγκριση του προσωπικού που έχει ζητήσει το ΕΚΑΒ, ώστε να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα το πρόβλημα».

Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος,

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241776579 / 6986567087

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος